Yaşam

Hidiv çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Osmanlı saray mutfağı ile ilgili olan Hidiv çorbası; Kabak, patates ve havucun rendelenmesiyle yapılan çorbanın tanımıdır. Hem meyankökü hem baharatı olan, vitamin açısından zengin bir çorbadır.

Hidiv çorbasının yapılışı için havuç, kabak ve patatesler rendelenip sotelenir, su eklenir ve pişmeye bırakılır. Bu sırada meyan kökü hazırlanır ve çorbaya eklenir ve blenderdan geçirilir. Üzerine sosu da hazırlanıp eklenir ve birkaç dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Hidiv çorbasını kruton ekmekle ya da üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

İşte sebzelerin baş başa geldiği en doyurucu ve vitamin dolu khedive çorbası tarifi…

HİDIV ÇORBASI TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Hidiv çorbasının tanımı için gereçler;

  • 1 kabak, rendelenmiş
  • 1 patates, rendelenmiş
  • 1 havuç, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 5 bardak sıcak su,
  • Tuz biber

Meyan kökü için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 çay kaşığı su

Giyinmek için:

  • 1 yumurta sarısı,
  • yarım bardak süt

Hidiv çorbası nasıl tanımlanır?

  1. Çorbayı yapacağınız tencereye yağı koyup kızdırın.
  2. Rendelenmiş patatesleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  3. Patatesler canlılığını kaybedince kabağı ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Sıcak suyu ekleyip altını kısın ve kaynamaya bırakın. Dilerseniz bu aşamada su yerine tavuk suyu veya et suyu da kullanabilirsiniz.
  6. Çorba bir yandan kaynarken bir sos tavasında tereyağını eriterek meyaneyi hazırlayın.
  7. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Unun kokusu çıkıp rengi değişince suyu ilave edip karıştırın.
  9. Ocakta kaynayan çorbaya meyaneyi ekleyin ve iyice karıştırın.
  10. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam alın.
  11. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve sütü çırpın.
  12. Kaynayan çorbadan bir kepçe sosa ekleyin ve ısıtın.
  13. Sıcak baharatları çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  14. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Hidiv çorbanızı kıyılmış maydanoz veya dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu